Meet your instructor

David "D-Flex" Seisay tog personlig träning till Sverige. Nu tränar han kunder på Hart54 i Stockholms city, och står bakom dflexfitness.se med träning online, hälsofokus och community.

Jag vill boka personlig träning

– Passionen blev mitt jobb

"Min hälsoresa började med min storebror George redan när vi var små. Han är tolv år äldre än jag och mina första minnen är från vår trädgård i New Rochelle i USA när George och jag lekte riddare och superhjältar hela dagen.

Jag är född i Helsingborg men min pappa arbetade som diplomat och hans jobb tog mig först till Freetown i Sierra Leone och därefter till New York där pappa blev generalkonsul. Han och vår mamma, som var journalist, hade träffats i Stockholm.

 

George och jag hade en aktiv barndom. Han var tidigt duktig på sport och tog in sporten i våra lekar. Så länge jag kan minnas har vi haft situp- och pushup-tävlingar. När vi bara var sju, åtta år gjorde vi över femtio situps och ett par år senare var vi uppe i runt hundra repetitioner. Vi spelade basket, tennis, baseball och boxades. När jag var tolv blev amerikansk fotboll min favoritsport. Jag tränade och åt och i tonåren är det inte så svårt att äta vad som helst, träna lite och ändå se rätt bra ut.

Passionen blev mitt jobb

Efter gymnasiet fick jag jobb som träningsinstruktör i grannbyn Scarsdale. Jag hade tänkt att börja jobba på närmaste mack för att få lite pengar men mamma föreslog att jag istället skulle söka mig till Jack LaLannes träningsinstitut och det var en lyckoträff. Jag hade hittat ett sätt att livnära mig på min passion!

Jag blev personlig tränare åt många som ville gå ner i vikt och med min hjälp fick de bra resultat. När aerobicsträningen blev populär började jag träna en del kändisar på Manhattan. Jag hade hittat något jag tyckte var roligt och som dessutom gav mig en möjlighet att träna själv.

När jag var tjugo år kom jag tillbaka till Stockholm. Jag älskade fortfarande att spela amerikansk fotboll och upptäckte att det fanns en serie i Sverige med tjugo lag. Jag blev överlycklig! Stockholm City Wildcats blev mitt lag i flera säsonger. Samtidigt drömde jag om att få ägna mig åt musik. Mina demos gjorde att jag fick träffa den legendariske musikproducenten Denniz Pop. Han bjöd in mig till sin studio och samma dag gjorde vi en inspelning! Vid den här tiden exploderade dansmusikscenen i Stockholm. Artister som Kayo, Leila K, Rob'n'Raz, Tityo, Erik Gadd, Ace of Base och Dr Alban tog plats i rampljuset. Själv började jag jobba med Rob'n'Raz som hörde av sig efter att de sett mig uppträda på en klubb i Stockholm. Det var början på ett samarbete som inte har slutat än.

Tog PT-trenden till Stockholm

All tid jag tillbringade i musikstudior och på turné gjorde att jag faktiskt blev i dålig form och gick upp en del i vikt. Träningen hade fått stå tillbaka och menyn var ofta pommes frites och hamburgare.

Jag trivdes inte med de extra kilona och bestämde mig för att ändra min image som artist. Jag bytte namn till D-Flex, tog upp träningen igen och gick ner från 90 till 75 skarpa kilon! Träning var inte så hett i branschen på den tiden och många frågade mig hur jag hade lyckats.

Då fick jag en idé – jag skulle kunna träna folk här i Sverige, precis som jag hade gjort i USA. Denniz Pop blev min första kund och han banade väg för en mängd nya kunder som ville ha hjälp att komma i form – Kayo, Micael Bindefeld, Anna Book, Dr Alban, Carola och Runar. Personlig träning blev en trend och den har bara växt sedan dess.

Träning ska vara kul

Jag var en av de första att ta personlig träning till Sverige, och jag har fortsatt att träna både kändisar och andra under många år.

Jag tränade Mikael Persbrandt inför hans roll som Carl Hamilton i svenska actionfilmen I nationens intresse, Joakim Nätterqvist inför hans roll som Arn och Sverrir Gudnasson inför filmen Borg. Numera tar jag emot klienter på Hart54 i Stockholms city där jag har egenutvecklade träningsprogram både för grupper och individuell coachning.

Att träna roligt, effektivt och långsiktigt är mina mål. Den som har kul när den tränar får snabbare resultat!

Woop, woop!"

D-Flex


"Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going. "

D-Flex


Vill du träna med David?

FYLL I FORMULÄRET MED NAMN OCH KONTAKTUPPGIFTER. VI HÖR AV OSS!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.